Sommaren på Dinair

Ha en riktigt skön sommar!

Under vecka 29-30 har våra kontor något begränsade öppettider när våra medarbetare njuter av sol och semester. Behöver du akut hjälp håller kontoret i Hägersten öppet som vanligt och svarar på telefon 0143-125 80 eller 08-531 711 70.

Välkomna och ha en bra sommar!

Dinair AB ny leverantör till Akademiska Hus

Pressrelease

Filterföretaget Dinair AB har i dagarna tecknat ett totalavtal med Akademiska Hus och blir ny leverantör av luft-filter.

Akademiska Hus – ett av Sveriges största fastighetsbolag – bygger, utvecklar och förvaltar miljöer för framförallt utbildning, forskning och innovation. Fastigheterna finns över hela landet och i dem studerar, forskar och arbetar runt 300 000 personer varje dag.

”Det känns roligt att välja Dinair som samarbetspartner. Deras fokus på miljö och hållbarhet, kompletta sortiment och konkurrenskraftiga priser passar oss mycket väl”, säger Carl-Johan von Mentzer, inköpssamordnare på Akademiska Hus.

Det nya avtalet innebär att Dinair blir leverantör av filter för all typ av ventilation som Akademiska Hus behöver till sitt fastighetsbestånd.

”Vi är väldigt glada att få förtroendet att bli den leverantör av filter för ventilation som Akademiska Hus behöver. Med vår bredd och sortiment kommer vi att kunna erbjuda enhetliga produkter och tjänster samt förenkla hanteringen av filterinköp, säger Dinairs VD Fredrik Särnehed.

Dinair har en utpräglad miljöprofil och jobbar hårt med sitt koncept ”balanserade filterval” som optimerar och förbättrar filtrering och arbetsmiljö samtidigt som energiförbrukning och CO2-utsläpp kan minimeras.

Dinair grundades 1989 och är en av Europas största tillverkare och leverantörer av luftfilter. Företaget producerar och utvecklar filter som skyddar människor, processer och miljö. Dinair har drygt 230 anställda och en omsättning på närmare 250 miljoner SEK. Huvudkontoret ligger i Vadstena.

För mer information, kontakta:
Fredrik Särnehed
VD, Dinair Group AB

Tel: 0143-125 91
Mobil: 0708-91 75 90
E-post

PDF: Pressrelease Dinair/Akademiska Hus

Dinair AB ny leverantör till Bravida Sverige.

Dinair har tecknat ett nytt avtal med Bravida Sverige. Avtalet, för den svenska marknaden, innebär att Dinair blir leverantör av filter för all typ av ventilation som Bravida behöver till sina verksamheter.

Ännu en ny medarbetare!

Välkommen ”Radde”

Nu kan vi hälsa Radovan ”Radde” Raicevic välkommen som ny säljare till Dinair.

Radde kommer att utgå från vårt kontor i Hägersten och jobba med försäljning i Stockholm/Mälardalen. Han har erfarenhet från Telecombranschen och har senast arbetat inom brandskydd.

Ni når Radde på telefon 08-531 711 79, på mobil 0702-51 32 67 eller

Ny säljare för Mellersta/Östra Finland

Välkommen Sami Vuorinen – ny säljare för Mellersta/Östra Finland.

Nu hälsar vi vår nye säljare Sami välkommen till Dinair i Finland. Sami har de senaste åren jobbat med allt från produkter för energilösningar till jordvärmepumpar och kaffemaskiner. Sami når ni på telefon +358 10 3222 613 eller per e-post sami.vuorinen [at] dinair.fi.

Sami Vuorinen – Uusi aluepäällikkö Pirkamaan ja Keski-/Itä-Suomen alueelle.
Toivotamme Samin tervetulleeksi Dinairille, Sami on viimeiset vuodet työskennellyt muun muassa maanlämpöpumppujen ja kahvikoneiden myyntitehtävissä. Samin tavoittaa puhelimitse numerossa +358 10 3222 613 tai sähköpostitse sami.vuorinen [at] dinair.fi

Dinairs miljövänliga ramar

Nu är våra plastramar gröna
rakt igenom!

Nu kan du köpa Dinairs påsfilter med våra nya gröna ramar – tillverkade av miljövänlig bioplast framställd från växtriket.

Den nya ramens förnybara andel är >70% vilket reducerar filtrets CO2-avtryck med upp till 69%* jämfört med plast baserad på fossila material.

Självklart har ramarna skyddskanten som skonar filtermediat och den smarta ramprofilen som minskar friktionen vid monteringen.

* Exemplet är baserat på en 10-fickors helmodul.

Ny säljare för Mälardalen/Norrland

Välkommen Joakim!

Vi är glada att hälsa vår nya medarbetare Joakim Halvarsson välkommen till Dinair.

Joakim kommer att arbeta som innesäljare för region Mälardalen/Norrland och kommer närmast från en liknande tjänst på NM Trading & Transport AB.

Joakim kommer att finnas på plats på kontoret i Hägersten.

Tack för Nordbygg 2014

Tack alla ni som besökte vår monter på Nordbygg 2014, vi ses igen nästa gång!

Dinair söker nya medarbetare!

Är du den vi söker?

Dinair är en av marknadens ledande tillverkare och utvecklare av luftfilter i Norden och Baltikum. Huvudkontor och utbildningscenter med testlabb ligger i Vadstena och vi producerar filter i egna fabriker i Horndal, Kinna och Riga.

Säljassistent och tekniska säljare

Just nu behöver vi en säljassistent till kontoret/hämtlagret i Stockholm och en teknisk säljare till vårt kontor i Göteborg, distrikt Västra Götaland. Dessutom letar vi efter en teknisk säljare till region Skåne.

Till de här tjänsterna tar vi hjälp av rekryretingsföretag, klicka på respektive tjänst för mer information om tjänsten och hur du söker.

Pressrelease

Dinair AB ny leverantör till ISS i Norden

Filterföretaget Dinair AB har i dagarna tecknat avtal med ISS Global och blivit ny leverantör av luftfilter för ventilation.

ISS är ett av världens ledande företag med många tjänster inom alla delar fastighetsförvaltning och service. Tidigare har verksamheten hanterats väldigt mycket på lokal nivå, vilket resulterat i många mindre leverantörer. Av praktiska skäl ser ISS hellre en gemensam leverantör.

”Målet med upphandligen var att hitta en ny, gemensam leverantör med högkvali­tativa produkter och konkurrenskraftiga priser som kan serva oss över hela norden”, säger Knut Bjørånesset, inköpschef och projektledare för upphandligen.

Det nya nordiska avtalet, värt ett sjusiffrigt belopp, innebär att Dinair blir leverantör av filter till all typ av ventilation som ISS behöver för sin verksamhet i de fyra nordiska länderna.

”Med vår bredd och kompletta sortiment passar vi mycket väl att bli den total­leverantör som ISS behöver och vi är glada att vi får det förtroendet”, säger Fredrik Särnehed, VD på Dinair och fortsätter ”Det här betyder också att ISS får enhetliga produkter och tjänster samt förenklar hanteringen av filterinköp”.

Dinair har en utpräglad miljöprofil och jobbar hårt med sitt koncept ”balanserade filterval” som optimerar och förbättrar filtrering och arbetsmiljö samtidigt som energiförbrukning och CO2-utsläpp minimeras. Företaget grundades 1989 och är en av Europas största tillverkare och leverantörer av luftfilter. Företaget producerar och utvecklar filter som skyddar människor, processer och miljö. Dinair har drygt 230 anställda och en omsättning på närmare 250 miljoner SEK. Huvudkontoret ligger i Vadstena.

För mer information, kontakta: Fredrik Särnehed, VD, Dinair Group AB
Tel: 0143-125 91. Mobil: 0708-91 75 90
E-post
www.dinair.se

Pressreleasen som PDF: Klicka här.
Pressreleasen som Word-fil: Klicka här.