Ny hemsida för textilfilter.se

Välkommen till nya textilfilter.se

Vårt dotterbolag STF Svenska Textilfilter har blivit med en ny och fin hemsida. Med ny form som är enklare, tydligare och mer lättöverskådlig för dig som besöker den. Den följer samma mall och bygger på samma system som Dinair.se – vilket gör släktskapet mellan företagen ännu tydligare. Sidan finns på svenska, engelska, norska och finska.

Vi hoppas att du gillar hemsidan lika mycket som vi gör och hittar all den information du behöver (och lite till). Har du några frågor, funderingar eller synpunkter – tveka inte att kontakta oss.

Ny medarbetare till Stockholmskontoret

Hej och välkommen Katterine!

Idag säger vi hej och välkomnar Katterine Vårell till Dinair och vårt kontor i Stockholm. Katterine kommer närmast från en redovisningsbyrå i Stockholm där hon arbetat med bokföring och haft eget kundansvar.

Hos oss på Dinair kommer Katterine att fungera som säljassistent med fokus på Mälardalen och region norr.

En liten men praktisk nyhet!

Dinair gör vardagen enklare
(och lite miljövänligare)

Nu har vi på Dinair gjort det lättare för dig som monterar filter. Tätningslisten har fått en skåra i ena änden så att du ska slippa stå och pilla i onödan. Det blir helt enkelt enklare att dra bort skyddsfilmen från limmet på listen. Dessutom har vi bytt till ett mer miljövänligt material, som vid förbränning enbart bildar koldioxid och vatten.

En liten, men praktisk lösning.

Ny medarbetare på HK

Hej Christin, välkommen till Dinair

Vi säger välkommen till Christin Carlson som precis har börjat på Dinair. Christin kommer de flesta att komma i kontakt med när hon tar sig an reception och fakturering, något hon inte är främmande för eftersom hon tidigare arbetade med liknande uppgifter på Ombergs Plantskola. Fritiden spenderas mest med familj, ganska mycket träning och med att titta på film.

Vi på Dinair hälsar henne välkommen in i gänget.

Miljöstyrningsrådets vägledning vid köp av luftfilter

I somras kom miljöstyrningsrådets upphandlingsmall ”Vägledning vid köp av luftfilter” som många filterinköpare kommer att använda. Vad som står i vägledningen är tunga fakta och vi vill lyfta fram några citat som vi tycker är särskilt intressanta:

”Av ventilationssystemets energianvändning uppskattas att luftfiltren svarar för ca 30% (Svensk ventilation). Luftfilter bör bytas regelbundet, ca 1-2 gånger per år beroende på inomhusmiljökrav och luftens kvalitet där byggnaden är belägen.”

”Vid valet av filter med både ram och filtermaterial ska hänsyn tas till avfallstrappans principer med att minimera, återanvända, återvinna, energiåtervinning och deponering … Som beställare kan man ställa krav på förnyelsebara material i så hög utsträckning som möjligt för att minska filtrets utsläpp av växthusgaser.”

”LCC-analys av olika filter kan användas för att beräkna vilket filter som är det mest ekonomiskt fördelaktiga över en lång tid.”

”Under 2015 kommer det att komma en ny internationell standard för luftfilter. Standarden kommer att göra det möjligt att som brukare välja en filterkvalité som motsvarar det behov man har av att rena tilluften.”

Hela mallen hittar du på Miljöstyrningsrådets hemsida

Välkommen Rickard

Hej och välkommen!

Idag är vi glada att hälsa en ny säljare välkommen till Dinair. Rickard Person, som kommer att utgå från Göteborgskontoret, kommer närmast från SCA där han jobbade som säljare. Där fungerade han även som nyckelanvändare av deras CRM-system och utbildade de andra säljarna i systemet. Fritiden spenderar han mest med sin fru och tvillingarna Leon och Noel på 3,5 år. Ibland försöker han även hinna med att spela badminton eller njuta av en bra film.

Vi på Dinair hälsar Rickard välkommen och lycka till!

Sommaren på Dinair

Ha en riktigt skön sommar!

Under vecka 29-30 har våra kontor något begränsade öppettider när våra medarbetare njuter av sol och semester. Behöver du akut hjälp håller kontoret i Hägersten öppet som vanligt och svarar på telefon 0143-125 80 eller 08-531 711 70.

Välkomna och ha en bra sommar!

Dinair AB ny leverantör till Akademiska Hus

Pressrelease

Filterföretaget Dinair AB har i dagarna tecknat ett totalavtal med Akademiska Hus och blir ny leverantör av luft-filter.

Akademiska Hus – ett av Sveriges största fastighetsbolag – bygger, utvecklar och förvaltar miljöer för framförallt utbildning, forskning och innovation. Fastigheterna finns över hela landet och i dem studerar, forskar och arbetar runt 300 000 personer varje dag.

”Det känns roligt att välja Dinair som samarbetspartner. Deras fokus på miljö och hållbarhet, kompletta sortiment och konkurrenskraftiga priser passar oss mycket väl”, säger Carl-Johan von Mentzer, inköpssamordnare på Akademiska Hus.

Det nya avtalet innebär att Dinair blir leverantör av filter för all typ av ventilation som Akademiska Hus behöver till sitt fastighetsbestånd.

”Vi är väldigt glada att få förtroendet att bli den leverantör av filter för ventilation som Akademiska Hus behöver. Med vår bredd och sortiment kommer vi att kunna erbjuda enhetliga produkter och tjänster samt förenkla hanteringen av filterinköp, säger Dinairs VD Fredrik Särnehed.

Dinair har en utpräglad miljöprofil och jobbar hårt med sitt koncept ”balanserade filterval” som optimerar och förbättrar filtrering och arbetsmiljö samtidigt som energiförbrukning och CO2-utsläpp kan minimeras.

Dinair grundades 1989 och är en av Europas största tillverkare och leverantörer av luftfilter. Företaget producerar och utvecklar filter som skyddar människor, processer och miljö. Dinair har drygt 230 anställda och en omsättning på närmare 250 miljoner SEK. Huvudkontoret ligger i Vadstena.

För mer information, kontakta:
Fredrik Särnehed
VD, Dinair Group AB

Tel: 0143-125 91
Mobil: 0708-91 75 90
E-post

PDF: Pressrelease Dinair/Akademiska Hus

Dinair AB ny leverantör till Bravida Sverige.

Dinair har tecknat ett nytt avtal med Bravida Sverige. Avtalet, för den svenska marknaden, innebär att Dinair blir leverantör av filter för all typ av ventilation som Bravida behöver till sina verksamheter.

Ännu en ny medarbetare!

Välkommen ”Radde”

Nu kan vi hälsa Radovan ”Radde” Raicevic välkommen som ny säljare till Dinair.

Radde kommer att utgå från vårt kontor i Hägersten och jobba med försäljning i Stockholm/Mälardalen. Han har erfarenhet från Telecombranschen och har senast arbetat inom brandskydd.

Ni når Radde på telefon 08-531 711 79, på mobil 0702-51 32 67 eller