Dinair söker ny controller till huvudkontoret i Vadstena

Är du intresserad av en roll som controller med bred inriktning och internationellt fokus?

Dinair – en av Skandinaviens största tillverkare och leverantörer av luftfilter, har gått samman med AAF International, den globala marknadsledaren inom luftfiltrering – söker nu controller till huvudkontoret i Vadstena.

Läs mer om tjänsten och hur du ansöker genom att besöka
vår rekryteringspartner: Klicka här!

Välkommen Stefan Vince!

Stefan Vince till DinairVi har glädjen att meddela att Stefan Vince anställts på Dinair till tjänsten KAM centrala avtal.
Stefan utgår från kontoret i Stockholm.

Närmast kommer Stefan från en tjänst som teknik- och kategoriansvarig inköpare för klimat på ett större ventilationsföretag.

Stefan har erfarenhet och bakgrund från fastighetsbranschen som framgångsrik teknisk säljare av luftfilter men även från försäljning och moderniseringslösningar avseende hissar, rulltrappor, portar och automatiska dörrar.

Du kommer i kontakt med Stefan på 0704-34 90 67 eller på e-post.

Vi hälsar Stefan välkommen i teamet!

Välkommen Jens!

Jens Krylborn till DinairVi har glädjen att välkomna Jens Krylborn till Dinair. Jens tjänst är utesäljare på distrikt nedre Norrland och utgår från kontor och hämtlager i Stockholm.

Jens har gedigen tekniskt erfarenhet från ventilationsbranschen bland annat genom sin bakgrund som servicetekniker i sammanlagt fem år och har jobbat med att både byta och sälja filter.

Närmast kommer Jens från LGG Inneklimat där han jobbat som säljare av spiskåpor samt kylkassetter. Du når Jens på 070-212 22 59 eller via e-post.

Vi hälsar Jens välkommen i teamet!

Ny regionschef på Dinair

Välkommen Mårten, ny regionschef nordost på Dinair

Mårten, ny regionschef nordost på DinairVi är glada att hälsa Mårten Samuelsson välkommen till Dinair som ny regionchef nordost. Mårten kommer närmast från Ahlsell Svenska AB där han arbetat som försäljningschef för Ventilation/Klimat.

Mårten har erfarenhet av många års framgångsrik försäljning och ledarskap efter sammantaget 19 år inom luftfilterbranschen! Han ser en stor och spännande utmaning i och med AAF’s uppköp av Dinair och storsatsning i Norden och vi ser möjligheter att tillsammans erbjuda våra kunder ett utökat erbjudande avseende luftkvalitet och innovativa, smarta verktyg.

Tack Stefan och lycka till!

Tack Stefan, lycka till på ditt nya äventyr – och välkommen till Dinair!

Stefan Lysén, DinairVi säger tack för ett gott arbete genom åren och hej då till Stefan Lysén som väljer att lämna oss för att istället fokusera på sitt egna företag Luvian AB. Luvian erbjuder en totallösning med ett eget luftreningssystem.

Samtidigt passar vi på att hälsa Stefan och hans Luvian AB välkommen som kund till oss på Dinair – eftersom vi kommer att fortsätta att samarbeta för att erbjuda kunder en bättre och renare luft.

Arbetet med att hitta en ersättare för Stefan är redan igång (läs mer här). Tills vidare tar Jonas Wårell över ansvaret för Stefans område och kunder. Har du frågor eller behöver beställa, hör av dig på 08-531 711 70 eller maila till nordost.

 

Dinair och AAF knyter banden!

Den 14:e november bjöd Dinair in tillsammans med AAF International in till pressträff angående AAF:s förvärv av Dinair. Här är ett sammandrag av eventet.

Dinair söker landschef till Danmark

Är du en drivande kraft i vår expansion?

Dinair – en av Skandinaviens största tillverkare och leverantörer av luftfilter, har gått samman med AAF International, den globala marknadsledaren inom luftfiltrering – söker nu för etablering på den danska marknaden en landschef.

Du kommer att vara den drivande kraften i uppbyggnaden av företaget på den danska marknaden och kommer att vara en del av den nordiska ledningsgruppen.

Läs mer om tjänsten och hur du ansöker genom att besöka
vår rekryteringspartner: Klicka här!

 

Dinair i Sunda hus!

Dinairs produkter finns med i Sunda hus!

Dinair i Sunda HusSunda Hus Miljödata ger dig stöd i valet av medvetna materialval. Det gör att du kan undvika produkter med farliga ämnen och samtidigt dokumentera dina produktval.

Många av Dinairs produkter finns med i Sunda Hus miljödatabas och de flesta av dem har fått A-klass.

Sunda Hus Miljödata är sökbart och hjälper dig med medvetna material­val inom bygg- och fastighetsbranschen och gör att du kan spara tid och kostnader i bygg- och förvaltningsprocessen.

Läs mer om Sunda Hus och deras miljödata på sundahus.se

 

Pressrelease: AAF och Dinair

English Suomi

AAF International förvärvar svenska Dinair i Vadstena

AAF International och Dinair går samman som är ett viktigt nästa steg i AAFs strategi att bli nummer ett i den globala luftfiltermarknaden.

– Förvärvet är ett led i vår strategi att bli en klar ledare i vår bransch, både globalt och i varje region. Det är ett tydligt exempel på vårt moderbolag Daikin långsiktiga engagemang för både AAF och luftfilterverksamheten. Genom att arbeta via Dinair erbjuder vi nordiska kunder fler valmöjligheter och bättre tillgång till verkligt innovativa produkter och tjänster, säger Philip Whitaker, VD, AAF International.

– Den nordiska marknaden är en betydande och viktig del av den totala europeiska marknaden. Det är viktigt att vi, som världsledande i vår verksamhet, är starka på alla viktiga marknader. Förvärvet innebär ett nytt engagemang av AFF och fokus på den nordiska regionen, säger Dr. Stefan Berbner, COO, chef för AAF europeiska verksamhet.

AAF International och Dinair ska gemensamt utveckla den nordiska marknaden genom att leverera innovativa filtrerings högpresterande produkter till alla kunder som är intresserade av ren luft.

– Kombinationen av Dinair och AAF ger oss möjlighet att bättre betjäna alla våra kunder i Norden. De historiska lokala styrkor Dinair stärks med bredare produktutbud av AAF för att tillfredsställa alla våra kunders behov av ren luft och luftkvalitet inomhus. Ett starkare Dinair med det bredaste produktsortimentet i branschen kommer att kunna erbjuda fler alternativ för alla nuvarande och framtida kunder i Norden, säger Niels-Erik Kongste, VP Sales och marknadsföring av AAF Europa och ny VD för Dinair.

– Det känns bra att det är AAF International som förvärvar Dinair och att företaget behåller hela den nordiska ledningsgruppen. Den enda förändringen är att jag inte kommer att fortsätta som VD. Istället kommer min roll att vara som senior rådgivare. Dinair köps av den globala marknadsledare och det kommer att bli en mycket spännande resa framåt, som jag vill följa och stödja, säger Fredrik Särnehed.

För mer information, kontakta:

Niels-Erik Kongste, VP Sales & Marketing AAF Europe
niels-erik.kongste@aafeurope.com, +45 29 83 23 23

Fredrik Särnehed, Senior Advisor, Dinair
fredrik.sarnehed@dinair.se, +46 70 891 75 90

Jerker Adeberg, Chairman, Dinair AB
adeberg@telia.com, +46 70 870 00 46

Dinair är ett av nordens största tillverkare och leverantör av luftfilter. Företaget sysselsätter över 350 anställda och driver sin egen tillverkning och produktutveckling. HQ ligger i Vadstena, Sverige samt försäljningskontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Oslo, Helsingfors och Riga.

AAF International är global marknadsledare inom luftfiltrering och ägs av det japanska företaget Daikin, världsledande inom värmepumpar och luftkonditionering.

Ladda ner PDF

AAF Dinair Press release English
AAF Dinair Press release Svensk
AAF Dinair Press release Suomi

AAF Dinair Presentation

Se pressvisningen från den 14 november

 

 

Vi välkomnar Pernilla till teamet!

Nu har vi anställt Pernilla Gardevåg, vår nya säljare till region Nordost. Pernilla kommer närmast från 4Work och har många års erfarenhet av produktförsäljning inom byggbranschen. Hos Dinair får hon en viktig roll när vi förstärker vår tillgänglighet och service för kunderna i Stockholm.

Pernilla på Dinair

Vi hälsar Pernilla välkommen till gänget och ni träffar henne från och med den första december.