Dan Hagberg pensionerar sig

Tack Dan för alla dessa år tillsammans!

Dan Hagberg DinairEfter 41 år i luftfilterbranschen och många spännande år på Svenska Ekonomifilter och Dinair lämnar nu Dan Hagberg företaget och går i pension. I kombination med en trevlig sommarfest tackade Dinair av Dan och önskade lycka till med pensionen.

Dan vill passa på att rikta ett stort tack till alla er – kunder, leverantörer, kollegor, personal, vänner och bekanta – som han haft kontakt med under åren.

Kunder i Stockholm får ny ansvarig säljare Anders Bast och kunder Mälardalen ny ansvarig säljare Fredrik Ragneby.

Tack och hej då Carl!

Carl lämnar oss för nya äventyr

Carl Löwstedt, Dinair ABEfter många och långa år på Dinair, (24!) blev det dags för Carl att ge sig ut på nya äventyr.

Vi vill tacka Carl för lång och trogen tjänst och önskar honom all lycka till med sina nya utmaningar inom Volvo.

Vi har fått en ny kollega

Vi hälsar Liselotte Kjellström Volceva
varmt välkommen till Dinair!

Lotta är ny på DinairLotta kommer att jobba på Dinair med försäljning Inomhus i Region Sydväst och utgå från vårt hämtlager och kontor i Göteborg. Det är en kombinerad säljtjänst med kundservice och säljstöd. Dessutom kommer Lotta att ha ansvar för att förvalta egna kunder och jobba upp nya lokalt ute på fältet.

Lotta är bekant med filter sedan tidigare då hon de senast två åren arbetat på Camfil med olika arbetsuppgifter inom sälj och kundsupport. Tidigare har hon arbetet med svensk och internationell orderhantering och export på Abba Seafood AB och som innesäljare & teamleader för läkemedel på DMTM i Göteborg.

Vi önskar Lotta allt gott och välkommen in i gänget!

Ny regionschef Nordost med placering i Stockholm

Anders Bast, ny regionchef på Dinair

Välkommen Anders!

Vi är mycket glada att meddela att Anders Bast den 1:a februari 2016 tillträder tjänsten som ny regionschef för Norrland, Stockholm och Uppsala. Han kommer att utgå från vårt kontor och hämtlager i Hägersten.

Anders har en gedigen erfarenhet från fastighetsbranschen och kommer närmast som servicechef hos Gösta Schelin AB där han varit i närmare 10 år. Tidigare har han även arbetat som servicechef på VVS-Specialisten AB i Södertälje. Han har också engagemang inom Svensk Ventilation.

Vi hälsar Anders varmt välkommen i teamet!

Dinair fortsätter expandera med en ny regionchef

Välkommen Lars!

Lars, regionchef Dinair SkåneDet är med glädje vi välkomnar vår nye regionchef i Sydvästra Sverige, Lars Bernstedt som tillträder tjänsten i november.

Lars kommer närmast från byggföretaget Kenova AB. Innan dess var han regionansvarig hos den tyska verktygstillverkaren PFERD-VSM i 13 år.

Hans långa erfarenhet som säljare och sitt goda kontaktnät i södra Sverige kommer väl till pass när Dinair satsar ytterligare och förstärker vår närvaro i södra regionen.

Möt oss på Fastighetsmässan på Elmia!

Dinair på Elmia

Välkommen till Fastighetsmässan!

Nu är vi på plats på Elmia i Jönköping. Årets Fastighetsmässa pågår 22-24 september och oss hittar du i monter B01:46. Välkommen!

Dinair öppnar i Malmö

Nu öppnar vi hämtlagret i Malmö!

SvjetlanaDu hittar oss på Bronsyxegatan 9B i Fosie, Malmö – där vi har vår filterbutik med hämtlager för omgående leveranser och avhämtning. Vi har påsfilter för de vanligaste aggregaten, lackeringsfilter, pleatade kassetter, panelfilter, filtermedia och mycket mer som kan underlätta ditt arbete med filterbytet.

Ring gärna för att säkerställa att just dina filter finns hemma. Du kan även kostnadsfritt lämna dina förbrukade filter hos oss.

KONTAKT OCH ÖPPETTIDER

Hos oss kan du köra alldeles intill för att lasta bekvämt. Vi som tar emot är ett trevligt och servicevänligt gäng. Du når oss på telefon 0418-44 65 80 och öppettiderna är vardagar 07.00–16.00. Vi har semesterstängt V28-31

Välkomna!

Invigning av Dinars nya produktions- och logistikcenter

Sveriges ambassadör Henrik Landerholm inviger Dinair nya produktions- och logistikcenter i Lettland.
Sveriges ambassadör i Lettland Henrik Landerholm inviger Dinairs
nya produktions- och logistikcenter i Lettland.

Pampig invigning i Lettland!

Torsdagen den 7:e maj var det pampig invigning av Dinairs nya lokaler för produktion och logistik i Lettland. Gäster från Ambassaden, exportråd, universitet, kommuner, leverantörer och kunder blev informerade om Dinair och våra framtidsplaner.

Dinair är månadens företag!

Månadens företag | © Dinair AB

Dinair utsedda till månadens företag!

Vi är stolta och glada när vi idag kan berätta att Dinair just blev utsedda till månadens företag av Tillväxt Motala, Företagarna i Motala & Vadstena och MVT. Motiveringen innehöll, bland annat följande rader:

”Företaget är ett av Sveriges största inom branschen och fortsätter hela tiden att växa. Omsättningsökning och antalet anställda, som hela tiden blir fler, visar en fantastisk tillväxt och bottnar i ett gediget arbete.”

Vi på Dinair tackar för utmärkelsen.

Dinair förvärvar Halton Clean Air Oy

Dinair AB förvärvar finska
Halton Clean Air Oy

Dinair köper Halton Clean AirDinair förvärvar finska Halton Clean Air OY och tar ytterligare ett steg i sin tillväxtplan. Avtalet, som tecknades 27/1 i Helsingfors, tillför Dinair servicenät och en breddad teknologibas i form av specialistkunskap och nya filterkoncept. De två företagen kompletterar varandra väl och kombinationen av dem kommer att gynna Dinairgruppens kunder på samtliga dess marknader.

Fredrik Särnehed VD för Dinair: ”Dinair ser förvärvet av Halton Clean Air OY som en fortsättning på vår strategi med målet att växa till en Europeisk aktör på filtermarknaden för inomhusventilation, industriella processer och miljöskydd, en marknad som är mycket fragmenterad och erbjuder möjligheter till strukturrationalisering. I Norden har vi ett unikt kunnande inom detta område och på den grunden kommer vi att växa organiskt och genom förvärv. Dinairs koncept med balanserade filterval ger välmående för människor och stora energibesparingar för bland annat sjukhus, industri, offentliga byggnader och bostäder”.

Dinair Groups huvudkontor ligger i Vadstena och företaget omsatte, före förvärvet av Halton Clean Air Oy, 233 miljoner SEK. Med det nya förvärvet omsätter Dinair över 300 miljoner SEK. Företaget ägs av miljöfonden Alder tillsammans med grundarna.

För mer information, kontakta:
Fredrik Särnehed, VD, Dinair Group AB
Tel: +46 (0)143-12 591. Mobil: +46 (0)708-91 75 90

Jerker Adeberg, styrelseordförande Dinair Group
cell phone +46 708-70 00 46

Mika Halttunen, styrelseordförande Halton Group, phone
+358 (0)20 792 200, mobil: +358 400 711 299


Ladda ner svensk pressrelease som Worddokument eller PDF.
For english version, click here.

Ladda ner högupplöst bild av Mika Halttunen, styrelseordförande
för Halton Group och Dinairs vd Fredrik Särnehed.