Dinair söker nya medarbetare!

Är du den vi söker?

Dinair är en av marknadens ledande tillverkare och utvecklare av luftfilter i Norden och Baltikum. Huvudkontor och utbildningscenter med testlabb ligger i Vadstena och vi producerar filter i egna fabriker i Horndal, Kinna och Riga.

Säljassistent och tekniska säljare

Just nu behöver vi en säljassistent till kontoret/hämtlagret i Stockholm och en teknisk säljare till vårt kontor i Göteborg, distrikt Västra Götaland. Dessutom letar vi efter en teknisk säljare till region Skåne.

Till de här tjänsterna tar vi hjälp av rekryretingsföretag, klicka på respektive tjänst för mer information om tjänsten och hur du söker.

Pressrelease

Dinair AB ny leverantör till ISS i Norden

Filterföretaget Dinair AB har i dagarna tecknat avtal med ISS Global och blivit ny leverantör av luftfilter för ventilation.

ISS är ett av världens ledande företag med många tjänster inom alla delar fastighetsförvaltning och service. Tidigare har verksamheten hanterats väldigt mycket på lokal nivå, vilket resulterat i många mindre leverantörer. Av praktiska skäl ser ISS hellre en gemensam leverantör.

”Målet med upphandligen var att hitta en ny, gemensam leverantör med högkvali­tativa produkter och konkurrenskraftiga priser som kan serva oss över hela norden”, säger Knut Bjørånesset, inköpschef och projektledare för upphandligen.

Det nya nordiska avtalet, värt ett sjusiffrigt belopp, innebär att Dinair blir leverantör av filter till all typ av ventilation som ISS behöver för sin verksamhet i de fyra nordiska länderna.

”Med vår bredd och kompletta sortiment passar vi mycket väl att bli den total­leverantör som ISS behöver och vi är glada att vi får det förtroendet”, säger Fredrik Särnehed, VD på Dinair och fortsätter ”Det här betyder också att ISS får enhetliga produkter och tjänster samt förenklar hanteringen av filterinköp”.

Dinair har en utpräglad miljöprofil och jobbar hårt med sitt koncept ”balanserade filterval” som optimerar och förbättrar filtrering och arbetsmiljö samtidigt som energiförbrukning och CO2-utsläpp minimeras. Företaget grundades 1989 och är en av Europas största tillverkare och leverantörer av luftfilter. Företaget producerar och utvecklar filter som skyddar människor, processer och miljö. Dinair har drygt 230 anställda och en omsättning på närmare 250 miljoner SEK. Huvudkontoret ligger i Vadstena.

För mer information, kontakta: Fredrik Särnehed, VD, Dinair Group AB
Tel: 0143-125 91. Mobil: 0708-91 75 90
E-post
www.dinair.se

Pressreleasen som PDF: Klicka här.
Pressreleasen som Word-fil: Klicka här.

Dinairs miljövänliga ramar

Nu är våra plastramar
gröna rakt igenom!

Nu kan du köpa Dinairs påsfilter med våra nya gröna ramar – tillverkade av miljövänlig bioplast framställd från växtriket.

Den nya ramens förnybara andel är >70% vilket reducerar filtrets CO2-avtryck med upp till 69%* jämfört med plast baserad på fossila material.

Självklart har ramarna skyddskanten som skonar filtermediat och den smarta ramprofilen som minskar friktionen vid monteringen.

* Exemplet är baserat på en 10-fickors helmodul.

Öppettider under jul och nyår.

God jul och gott nytt år

Julafton, nyårsafton och de röda dagarna håller vi stängt, men alla vardagar är växeln öppen som vanligt. Så behöver du hjälp under jul- och nyårsveckan är det bara att du hör av dig på telefon 0143-125 80.

25-årsjubileum

Tack för 25 fantastiska år!

I samband med en av våra julfester på Dinair fick vår VD Fredrik i fredags den stora äran att premiera två av våra högt värderade medarbetare som arbetat 25 år för företaget. Christer har varit med sedan starten i Borås och Ingela med lika många år bakom sig, fast under Textilfiters flagg.

Ett stort grattis och tack till er båda.

Elmia Fastighet 2013

Tack för Elmia Fastighet 2013

Tack alla ni som besökte Dinairs monter på Elmia Fastighetsmässa 2013. Det var tre roliga och intensiva dagar. Nu är vi igång och laddar inför nästa mässa – Filtech 2013 nere i Wiesbaden den 22-24 oktober. Möt oss i monter L11 i hall 4.

Träffa Dinair på Elmia

Kom och säg hej!

Du vet väl att Dinair ställer ut på Elmia Fastighet i Jönköping 24–26 september? Du hittar oss i monter B02:60 och vill du ha en inbjudan (som ger fri entré till mässan), hör av dig!

Du har väl sett våra annonser?

Filtrera klokare, smartare och balanserat

Du har säkert sett våra fina annonser under våren där vi med tre ord berättar hur du kan förbättra din filtrering.

Klokare för att våra miljövänliga GreenFlo-filter har hög filtereffekt från start och mycket låga CO2-värden. Smartare för att vår nya app Filtertrace kan hjälpa dig att spara både tid, pengar och få ner dina CO2-utsläpp och balanserat för att filtrera på ett genomtänkt och bra sätt är bättre än att bara filtrera.

Dinairs filterguide

Filterguiden

Dinairs guide till ett enklare och balanserat filterval

Med vår nya filterguide, rykande färsk från tryckeriet, blir det nu ännu enklare att välja rätt filter. Filterguiden är en 6-siding med enkel och snabb information som kan hjälpa dig att göra ett riktigt bra filterval.

Ladda hem som PDF eller kolla in den förenklade webbversionen här på hemsidan.

Svenska Textilfilter söker säljare

Är du den vi söker?

Vårt dotterbolag Svenska Textilfilter söker en säljare med vana av försäljning som gillar utmaningen i att ansvara för och utveckla vår norra region.

För mer information om tjänsten och hur du söker, gå in på textilfilter.se.

Ansökningstiden har gått ut.