Dinair öppnar i Malmö

Nu öppnar vi hämtlagret i Malmö!

SvjetlanaDu hittar oss på Bronsyxegatan 9B i Fosie, Malmö – där vi har vår filterbutik med hämtlager för omgående leveranser och avhämtning. Vi har påsfilter för de vanligaste aggregaten, lackeringsfilter, pleatade kassetter, panelfilter, filtermedia och mycket mer som kan underlätta ditt arbete med filterbytet.

Ring gärna för att säkerställa att just dina filter finns hemma. Du kan även kostnadsfritt lämna dina förbrukade filter hos oss.

KONTAKT OCH ÖPPETTIDER

Hos oss kan du köra alldeles intill för att lasta bekvämt. Vi som tar emot är ett trevligt och servicevänligt gäng. Du når oss på telefon 0418-44 65 80 och öppettiderna är vardagar 07.00–16.00. Vi har semesterstängt V28-31

Välkomna!

Dinair söker regionchefer

Vi söker en regionchef till Stockholm
och en till södra/västra Sverige

Tjänsten som regionchef innebär att du kommer vara ansvarig för regionens utveckling och försäljning av det starkaste produktprogrammet inom ventilationsbranschen avseende luftfilter i Stockholm, Uppsala och Norrland eller i områdena kring Skåne, Blekinge, västra Götaland och Värmland.

Våra medarbetare har en gedigen kunskap om våra produkter, ett starkt engagemang och en hög servicekänsla. Du kommer ha ett nära samarbete med kollegor i andra regioner och affärsområdesschefen som coachar och stöttar dig i det dagliga arbetet.

Utöver din egen försäljning kommer du ansvara för ett mindre team av säljpersonal som du leder och utvecklar. I tjänsten ingår resor inom regionen.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer att vara den drivande personen att sätta Dinairs affärsområde Inomhusmiljö på kartan i regionen. I din roll som regionchef kommer du:
• ansvara för försäljning med egen budget och bearbetning av nya och befintliga kunder
• boka och planera in alla kundbesök
• vara kundens huvudsakliga kontaktperson
• ta fram offerter- och kalkyler
• göra besiktningar på plats hos kund
• utveckla och leda personal med individuella- och gemensamma resultatansvar

Du rapporterar till Dinair inomhusmiljös försäljningschef och sitter med i ledningsgruppen tillsammans med de övriga regioncheferna.

Vi söker dig som har:

• Erfarenhet av teknisk försäljning och gärna från ventilationsbranschen och med ett upparbetat kontaktnät
• Praktisk erfarenhet av produktförsäljning på fältet
• Dokumenterad ledar- och försäljningserfarenhet med goda resultat
• God allmänteknisk kunskap och ekonomiskt kunnande genom utbildning och/eller praktisk yrkeserfarenhet
• Lätt för att lära nytt
• Datorvana och kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska
• B-körkort

Din personlighet

Vi söker efter dig som är en drivande, självständig och resultatorienterad person som brinner för att skapa nya spännande affärer och för att leda ett litet team och samtidigt kan utföra en del administrativa arbetsuppgifter.

För att lyckas i rollen tror vi att du är prestigelös, ansvarsfull, strukturerad och har en förmåga att skapa lönsamma, långsiktiga relationer på olika nivåer både inom och utanför Dinair.

För oss är kunden och våra medarbetare viktigast och därför önskar vi att dina personliga värderingar överensstämmer med våra; Engagerad, Pålitlig, Lagspelare och Resultatorienterad.

Vad erbjuder vi

En möjlighet att vara med och utvecklas i Dinairs fortsatta expansion och med målsättningen att bli det ledande företaget inom området luftfilter i nordöstra Sverige. Utöver utmaningarna ovan så erbjuds du goda anställningsvillkor. Tillämpligt kollektivavtal är Tjänstemannaavtalet TEKO.

Vi är engagerade säljare som jobbar mot gemensamma mål och vi erbjuder dig en plats i teamet där din insats är viktig. 

Din arbetsplats kommer att för Stockholmstjänsten vara på vårt kontor i Hägersten där vi också har vårt hämtlager. För tjänsten till södra/västra Sverige är det vårt kontor i Malmö där vi också har hämtlager för södra Sverige. I tjänsten ingår också regelbundna resor till kontoret i Göteborg.

Välkommen med din ansökan!

Vi intervjuar kandidater löpande och räknar med att tjänsten skall vara tillsatt innan 17/8 2015.Om du har frågor rörande tjänsterna, kontakta vår rekryteringskonsult Annika Ewers eller på telefon 0707-68 80 02.

Ladda hem PDF
PDF om tjänsten i Stockholm kan du ladda hem här och information om tjänsten i södra/västra Sverige kan du ladda hem här.

Kort om Dinair

Dinair är idag en av marknadens ledande tillverkare och utvecklare av luftfilter i hela Norden och Baltikum. Vi producerar filter i egna fabriker i Horndal, Kinna, Riga (Lettland) och nu även Kausala (Finland) genom vårt senaste förvärv av Halton Clean Air OY. Vi har huvudkontor och utbildningscenter med testlabb i Vadstena.

Dinair Group omsätter 310 miljoner och har 270 anställda. Vi har starka varumärken och ett mycket bra utgångsläge för vår planerade tillväxt. Vi på Dinair arbetar aktivt för att medverka till en hållbar framtid och väljer med omsorg de material som är bra för vår miljö. Vi tar hänsyn till kundens behov och anpassar erbjudandet utifrån ett balanserat filterval så att våra kunders miljö blir så energi- och kostnadseffektiv som möjligt. Vi står för kvalitet och tillgänglighet.

Invigning av Dinars nya produktions- och logistikcenter

Sveriges ambassadör Henrik Landerholm inviger Dinair nya produktions- och logistikcenter i Lettland.
Sveriges ambassadör i Lettland Henrik Landerholm inviger Dinairs
nya produktions- och logistikcenter i Lettland.

Pampig invigning i Lettland!

Torsdagen den 7:e maj var det pampig invigning av Dinairs nya lokaler för produktion och logistik i Lettland. Gäster från Ambassaden, exportråd, universitet, kommuner, leverantörer och kunder blev informerade om Dinair och våra framtidsplaner.

Dinair är månadens företag!

Månadens företag | © Dinair AB

Dinair utsedda till månadens företag!

Vi är stolta och glada när vi idag kan berätta att Dinair just blev utsedda till månadens företag av Tillväxt Motala, Företagarna i Motala & Vadstena och MVT. Motiveringen innehöll, bland annat följande rader:

”Företaget är ett av Sveriges största inom branschen och fortsätter hela tiden att växa. Omsättningsökning och antalet anställda, som hela tiden blir fler, visar en fantastisk tillväxt och bottnar i ett gediget arbete.”

Vi på Dinair tackar för utmärkelsen.

Dinair förvärvar Halton Clean Air Oy

Dinair AB förvärvar finska
Halton Clean Air Oy

Dinair köper Halton Clean AirDinair förvärvar finska Halton Clean Air OY och tar ytterligare ett steg i sin tillväxtplan. Avtalet, som tecknades 27/1 i Helsingfors, tillför Dinair servicenät och en breddad teknologibas i form av specialistkunskap och nya filterkoncept. De två företagen kompletterar varandra väl och kombinationen av dem kommer att gynna Dinairgruppens kunder på samtliga dess marknader.

Fredrik Särnehed VD för Dinair: ”Dinair ser förvärvet av Halton Clean Air OY som en fortsättning på vår strategi med målet att växa till en Europeisk aktör på filtermarknaden för inomhusventilation, industriella processer och miljöskydd, en marknad som är mycket fragmenterad och erbjuder möjligheter till strukturrationalisering. I Norden har vi ett unikt kunnande inom detta område och på den grunden kommer vi att växa organiskt och genom förvärv. Dinairs koncept med balanserade filterval ger välmående för människor och stora energibesparingar för bland annat sjukhus, industri, offentliga byggnader och bostäder”.

Dinair Groups huvudkontor ligger i Vadstena och företaget omsatte, före förvärvet av Halton Clean Air Oy, 233 miljoner SEK. Med det nya förvärvet omsätter Dinair över 300 miljoner SEK. Företaget ägs av miljöfonden Alder tillsammans med grundarna.

För mer information, kontakta:
Fredrik Särnehed, VD, Dinair Group AB
Tel: +46 (0)143-12 591. Mobil: +46 (0)708-91 75 90

Jerker Adeberg, styrelseordförande Dinair Group
cell phone +46 708-70 00 46

Mika Halttunen, styrelseordförande Halton Group, phone
+358 (0)20 792 200, mobil: +358 400 711 299


Ladda ner svensk pressrelease som Worddokument eller PDF.
For english version, click here.

Ladda ner högupplöst bild av Mika Halttunen, styrelseordförande
för Halton Group och Dinairs vd Fredrik Särnehed.

Ny hemsida för textilfilter.se

Välkommen till nya textilfilter.se

Vårt dotterbolag STF Svenska Textilfilter har blivit med en ny och fin hemsida. Med ny form som är enklare, tydligare och mer lättöverskådlig för dig som besöker den. Den följer samma mall och bygger på samma system som Dinair.se – vilket gör släktskapet mellan företagen ännu tydligare. Sidan finns på svenska, engelska, norska och finska.

Vi hoppas att du gillar hemsidan lika mycket som vi gör och hittar all den information du behöver (och lite till). Har du några frågor, funderingar eller synpunkter – tveka inte att kontakta oss.

Ny medarbetare till Stockholmskontoret

Hej och välkommen Katterine!

Idag säger vi hej och välkomnar Katterine Vårell till Dinair och vårt kontor i Stockholm. Katterine kommer närmast från en redovisningsbyrå i Stockholm där hon arbetat med bokföring och haft eget kundansvar.

Hos oss på Dinair kommer Katterine att fungera som säljassistent med fokus på Mälardalen och region norr.

En liten men praktisk nyhet!

Dinair gör vardagen enklare
(och lite miljövänligare)

Nu har vi på Dinair gjort det lättare för dig som monterar filter. Tätningslisten har fått en skåra i ena änden så att du ska slippa stå och pilla i onödan. Det blir helt enkelt enklare att dra bort skyddsfilmen från limmet på listen. Dessutom har vi bytt till ett mer miljövänligt material, som vid förbränning enbart bildar koldioxid och vatten.

En liten, men praktisk lösning.

Ny medarbetare på HK

Hej Christin, välkommen till Dinair

Vi säger välkommen till Christin Carlson som precis har börjat på Dinair. Christin kommer de flesta att komma i kontakt med när hon tar sig an reception och fakturering, något hon inte är främmande för eftersom hon tidigare arbetade med liknande uppgifter på Ombergs Plantskola. Fritiden spenderas mest med familj, ganska mycket träning och med att titta på film.

Vi på Dinair hälsar henne välkommen in i gänget.

Miljöstyrningsrådets vägledning vid köp av luftfilter

I somras kom miljöstyrningsrådets upphandlingsmall ”Vägledning vid köp av luftfilter” som många filterinköpare kommer att använda. Vad som står i vägledningen är tunga fakta och vi vill lyfta fram några citat som vi tycker är särskilt intressanta:

”Av ventilationssystemets energianvändning uppskattas att luftfiltren svarar för ca 30% (Svensk ventilation). Luftfilter bör bytas regelbundet, ca 1-2 gånger per år beroende på inomhusmiljökrav och luftens kvalitet där byggnaden är belägen.”

”Vid valet av filter med både ram och filtermaterial ska hänsyn tas till avfallstrappans principer med att minimera, återanvända, återvinna, energiåtervinning och deponering … Som beställare kan man ställa krav på förnyelsebara material i så hög utsträckning som möjligt för att minska filtrets utsläpp av växthusgaser.”

”LCC-analys av olika filter kan användas för att beräkna vilket filter som är det mest ekonomiskt fördelaktiga över en lång tid.”

”Under 2015 kommer det att komma en ny internationell standard för luftfilter. Standarden kommer att göra det möjligt att som brukare välja en filterkvalité som motsvarar det behov man har av att rena tilluften.”

Hela mallen hittar du på Miljöstyrningsrådets hemsida