Luftkvalitet som förbättrar din produkt

OEM står för Original Equipment Manufacturer eller originaldelstillverkare. Dinair är idag en av Europas större tillverkare av originalfilter till kunders slutprodukter och vår uppgift är att lösa våra kunders filtreringsbehov där extra höga tekniska krav ställs. Vi producerar luftfilter och insatsfilter med alla befintliga filtreringstekniker och filtermedia och är även en av de ledande i utvecklingen av nya tekniker.

Dinairs anpassningar till dina processkrav ger hög kvalitet och god ekonomi under ditt eller Dinairs egna varumärke.

Det här är vi

Dinairs OEM-grupp började som Filton AB. Idag är vi en integrerad del av Dinair och har fabriker i Sverige och Lettland. Affärsidén har sedan starten varit att utveckla, tillverka och marknadsföra filter för luftrening och därigenom bidra till att skapa en bättre miljö.

Dinair producerar filter för en mängd olika ändamål inom ventilation – för sjukvård, hushåll, fordon, bostadsventilation, HEPA-filter för renrum, kol-  och kemiska filter… Filter för stoftavskiljning och industriella processer tillverkas för bland annat oljedimma, svetsrök, blästring, lackering, ytbehandling med mera.

Våra påsfilter tillverkas med senaste teknisk utrustning för optimal luftströmning, stofthållning och partikelavskiljning. Filtren anpassas till kundens speciella behov och önskemål och utformas för att kunna tillverkas på bästa och mest effektiva sätt. Vi arbetar nära våra kunder och är med i utvecklingen av nya produkter. Produktionsutrustningen är anpassad för att tillverka filter i både små och stora serier.

Dinair har idag åtta veckningsmaskiner och två påsfilterlinjer med den senaste tekniken. Vi har helautomatiska monteringslinjer, utrustning för utläggning av skummad packning och skrivare för onlinetryck på filterkassetter. Testutrustning för scanning enligt EN1822 och mätning av totalavskiljningsgrad på både fin och HEPA-filter.

Ett nära samarbete med ledande tillverkare av filtermedia garanterar den senaste tekniken och bästa möjliga kvalitet.

Kvalitet

Dinair är både ISO 9001 och ISO 14000-certifierade och många av våra filter är både Eurovent-certifierade och P-märkta. Kvalitet, service och ett nära samarbete med våra kunder har i utvecklingsarbetet gjort oss till en av de ledande tillverkarna på den skandinaviska filtermarknaden och då våra OEM-produkter oftast ingår i kundens slutprodukt, är vi idag en viktig del av våra deras kvalitetsarbete.

Produktutveckling

Dinair har egna konstruktörer, egen mekanisk verkstad och testlaboratorium där vi effektivt och på kort tid kan ta fram och testa prototypfilter och nollserier. För vår produktion tillverkar vi kundspecifika gjutformar, verktyg och produktionsutrustning. Genom detta kan vi ombesörja hela tillverkningsförloppet.

En stor liten nyhet! Filtertrace™

Installationer med våra luftfilter kan idag övervakas med nya Filtertrace – en ny app som installeras på din iPhone eller iPad och laddas ner från Appstore.

Filtertrace gör det möjligt att beräkna tryckfall och kostnader över filtrets driftstid. När filtret är installerat i er anläggning kan Dinairs tryckgivare regelbundet skicka uppmätta värden från anläggningen till Filtertrace. På så sätt kan nya produkter hos dina kunder på ett enkelt sätt övervakas dygnet runt, var i världen de än befinner sig.

Ladda ner vår produktkatalog.
Filen är en PDF på ca 8 MB:
Dinair Produktkatalog 2012
Katalogen är giltig t.o.m. 2012-10-31.

Ladda ner vår folder ”Dinair OEM” på
Engelska eller Tyska.