![[Translate to Swedish:] Cleaning air ducts from grease and carbon for restaurants near London Bridge](/fileadmin/user_upload/Case_Studies/fixed_size_List_View/london-bridge.jpg)
Virtuves ekstrakta tīrīšana vienā no Londonas vēsturiskajām ēkām
Slutanvändarens namn: Den historiska byggnaden består av allmänna utrymmen, flera restauranger och personalmatsalar som betjänar 1000-tals kunder under året.
Kundindustri: Hotell och restauranger
Köksutsugssystemen som betjänar restaurangerna behövde rengöras på djupet för att minska mängden ansamlat kol och fett i kanalsystemet, vilket utgjorde en betydande brandrisk.
I enlighet med Fire Safety Reform Act 2005 har alla fastighetsägare/förvaltare ett ansvar för att minska brandriskerna i sina fastigheter. Bästa praxis för underhåll av köksutsugningssystem anges i dokumentet TR19 Grease från Building and Engineering Services Association (BESA), som ger tydliga riktlinjer för godkända rengöringsmetoder, rapportering och intervall för att minska brandrisken till en säker nivå.
Tidigare försök att rengöra kanalsystemet på plats hade bara delvis uppfyllt kraven och vissa stora delar av kanalsystemet hade inte rengjorts och utgjorde en fara för byggnaden.
Med hjälp av BESA TR19 som vägledning vidtogs följande åtgärder för att avlägsna fettet i kanalsystemet:
- Installerade åtkomstdörrar i kanalsystemet med 2 m mellanrum för att komma åt för rengöring.
- Skruvade loss och tog bort inlinefläkten helt för demontering och rengöring.
- Använde en motordriven borstmaskin för att rengöra svåråtkomliga kanalsystem som var dolda i ett hålrum bakom en vägg.
Efter rengöringen har systemet återställts till ren metall med en underhållsplan på plats för att hålla fettavlagringar under 200 mikrometer, vilket anges som en brandrisk i BESA TR19.
Slutanvändarens namn: Den historiska byggnaden består av allmänna utrymmen, flera restauranger och personalmatsalar som betjänar 1000-tals kunder under året.
Kundindustri: Hotell och restauranger
Köksutsugssystemen som betjänar restaurangerna behövde rengöras på djupet för att minska mängden ansamlat kol och fett i kanalsystemet, vilket utgjorde en betydande brandrisk.
I enlighet med Fire Safety Reform Act 2005 har alla fastighetsägare/förvaltare ett ansvar för att minska brandriskerna i sina fastigheter. Bästa praxis för underhåll av köksutsugningssystem anges i dokumentet TR19 Grease från Building and Engineering Services Association (BESA), som ger tydliga riktlinjer för godkända rengöringsmetoder, rapportering och intervall för att minska brandrisken till en säker nivå.
Tidigare försök att rengöra kanalsystemet på plats hade bara delvis uppfyllt kraven och vissa stora delar av kanalsystemet hade inte rengjorts och utgjorde en fara för byggnaden.
Med hjälp av BESA TR19 som vägledning vidtogs följande åtgärder för att avlägsna fettet i kanalsystemet:
- Installerade åtkomstdörrar i kanalsystemet med 2 m mellanrum för att komma åt för rengöring.
- Skruvade loss och tog bort inlinefläkten helt för demontering och rengöring.
- Använde en motordriven borstmaskin för att rengöra svåråtkomliga kanalsystem som var dolda i ett hålrum bakom en vägg.
Efter rengöringen har systemet återställts till ren metall med en underhållsplan på plats för att hålla fettavlagringar under 200 mikrometer, vilket anges som en brandrisk i BESA TR19.