Luktkontroll

Eliminering av odörer

 

Eliminering av odörer är ett omfattande miljöutmaning för många typer av branscher och företag, bland annat reningsverk, ålderdomshem, sjukhus, restauranger och flygplatser. Behandling av avfallsvatten från reningsverk bildar lukter som kan vara starka, kvarliggande och obehagliga för medarbetarna, boende, företag och branscher som ligger i närheten av reningsverket. På grund av den ökade komplexiteten och de stora mängderna av kemikalier som används av industrier runtom i världen är luktkontroll något som utvecklas konstant. Sjukhus handskas med lukt från helikoptrar och avfall, vilket även är ett problem för ålderdomshem. Flygplansutsläpp, personfordon och flygplatstjänster bidrar i hög grad till den enorma mängden ångföroreningar och otrevliga lukter som finns i terminaler och kontrolltorn. Restauranger måste stå ut med köksångor och soplukt.

Som en av världens största tillverkare av luftfilter för företag och industrier tillverkar Dinair/AAF ett stort urval produkter som är till för att ta bort och kontrollera luftburna partiklar och gaskontaminanter. Eftersom behovet av ren luft är något som behövs överallt utformar vi luftfilterprodukter att använda i alla typer av luftfiltreringssystem, oavsett systemens ursprungliga tillverkare. Användningsområdenas omfattning är obegränsad och sträcker sig från ultra-ren luft för elektronik- och läkemedelstillverkning till att förebygga infektioner på sjukhus samt få bort lukter och skadliga gaser i utrymmen som används av personer.

 

 

Dinair/AAF har tagit en ledande roll inom branschen genom utvecklingen av innovativa produktlinje SAAF™ (ska läsas som engelska ordet ”safe”), som är utformad för att minska eller eliminera skadliga gaskontaminanter. I kombination med våra expertkunskaper inom filtrering av luftburna partiklar kan vi tack vare SAAF™:s produkter och lösningar utveckla unika och effektiva totalfiltreringslösningar för att skydda personer, processer och utrustning.

Produktlinjen SAAF™ omfattar:

  • Kassetter för kemiska media med patentansökan och med överlägsen tätning och energibesparing. Kassetterna passar också i de flesta äldre enheterna. Höljena är utformade för att fungera tyst och hållbart.
  • Komplett serie med kemiska media – adsorbenter, oxidanter och blandningar som konfigurerats och producerats under bevakning av våra globala forsknings- och utvecklingsteam i världsklass.
  • Miljömätningar med anknytning till ISA-standard S71.04: ”Environmental Conditions for Process Measurement and Control Systems. Airborne Contaminants to determine types of contaminants and their relative concentrations.”
  • Korrosionskontroll i enlighet med RoHS-direktivet.
  • Heltäckande, branschledande program – SAAF™ Tech Tools analyserar tillämpningar, utvecklar lösningar, konfigurerar utrustning och media och lämnar ett komplett tekniskt förslag.

Inget annat företag erbjuder den här kombinationen av erfarenhet, expertkunskaper, innovation och förmåga att bekämpa luftburna kontaminanter, partiklar och/eller gas och att tillhandahålla de bästa lösningarna för ren luft.

 

 

Har du frågor?


Kontakta oss:

+46 (0)143-125 80

eller hitta din lokala avdelning

Produkter och lösningar

Document Finder
Kontakta oss
Mail
Top of Page